Udstyr enhver ny rytter skal have

Ridning er en meget speciel sport, der kræver en masse af dig mentalt og fysisk. Men det er også en spændende sport, som rigtig mange går helt vildt op i og af god grund. Ligesom så mange andre hobbyer og fritidsinteresser, kræver det lidt af hvert, hvis man vil begynde til ridning. Men specielt ridning kræver en del udstyr. Uden det, kan det være rigtig svært at være en god rytter.

Det basale udstyr til nybegynderen

Det kan godt være ret nervepirrende at begynde en ny sport. Først og fremmest kan det være pinligt at være nybegynder, fordi man måske laver mange fejl og har brug for en masse hjælp. Det er meget normalt at have den følelse, men du skal slet ikke være pinlig berørt. Man kan kun blive god og lære på en måde og det er ved at lave fejl og lære af dem. Ridning er en ret farlig sport, hvor man godt kan komme til skade. Dog er der rigtig meget udstyr, der gør det meget mere sikkert.

Når man er nybegynder er der en masse basalt udstyr, du skal have anskaffet dig. Først og fremmest er en ridehjelm en nødvendighed. Dernæst er ridebukser også en nødvendighed, da det er mest behageligt og praktisk at ride med. Dernæst er nogle ordentlige ridestøvler også vigtige. Du kommer også til at ride i meget forskelligt vejr, derfor har du også brug for en ridejakke, en til sommer og en til vinter. Ridejakker er klart en nødvendighed, sammen med alt andet. Desuden er handsker også ret godt at have.

Ekstra udstyr til den øvet

Når man rigtig har lært at ride, skal man på et tidspunkt også til stævner. Til stævner har man noget andet tøj og udstyr, fordi det også skal være pænt. Det gælder blandt andet bukser, bluse og selvfølgelig også ridejakken. Desuden kan man også købe diverse accessories, hvis man gerne vil være rigtig fin. En stor del af de her stævner, er jo netop også, hvordan det er ud. Ridning har længe været en fin sport og derfor skal man selvfølgelig også gå op i at være fin.

Jo mere øvet man er jo, jo finere kvalitet af diverse udstyr og tøj, vil man ende med at have. For jo klogere man bliver på diverse ting, jo mere vil man også se, hvor nødvendigt det egentlig er. Specielt hvis man rider meget, vil støvler, bukser og jakker også blive slidt hurtigt. Hvis det er god kvalitet, vil det holder længere og ofte også være mere behageligt. Derfor er det altså også pengene værd at købe dyrere udstyr og tøj.

Har du egen hest eller må du bringe eget udstyr til hesten, er der også masser af udstyr, der kan købes til den. Det gælder blandt andet sadler, træktorv, spore og remme, masker og meget mere. Dette kan man begynde at bruge sine penge på, når man er en mere øvet rytter. Er du nybegynder kan du blot begynde med det basale.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *