Sådan udvikler du babyens sanser

Babyer udvikler deres sanser hurtigere end på noget andet punkt i deres liv. Hele verden er et vidunder af nye smage, dufte, og ting at gribe fat i. Men at lade ungerne lege rundt i en sandkasse for tresindstyvende gang bliver kedeligt både for dem og for nybagte forældre. Så hvorfor ikke tage udfordringen op, og begynde at udforske lidt? Der findes masser af muligheder for både mor og baby. Der er for eksempel rytmik hvor babyer danser til musik, eller andet babygymnastik hvor selve motorikken er mere i fokus.

Oplevelserne bliver stadig gamle

Bare det, at komme ud og lave noget nyt, spændende og fysisk er godt for både far, mor og barn. Og det behøver ikke være svært. Du kan sætte en YouTube video med børnefigurer på og følge den, eller du kan gå den mere professionelle vej, som med sansemotoriske øvelser. Der er mange steder du kan finde gode hold til dette, som for eksempel hos Baby Steps.

På den måde får man inkorporeret nye udfordringer såsom baby steps for ens baby, samtidig med en selv. Og så er det altid godt at der på sådan et hold er lidt flere at snakke med.

Det vigtigste er, at I hygger jer

Det vigtigste man skal huske hvis man begiver sig i kast med noget ens baby aldrig har prøvet før, er dog de gode oplevelser. Det er lige meget om der bliver leget derhjemme, eller om man går på et hold sammen. Jo flere gode oplevelser, jo mere nysgerrig bliver barnet, og jo sikrere føler det sig.

Og så gør det ingen skade at afprøve lidt af hist og her før, man finder lige præcis den form for udvikling både du og dit barn er komfortable med. Hvem ved, det kan være I lærer mere end begge af jer tror.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *