Sådan her kan du spare på dit energiforbrug

Der er i dag mange, som tænker over hvor meget strøm, de bruger. Det skyldes både de stigende elpriser, men også den grønne omstilling. Herudover er der også mange, som blot vil spare penge. Der er mange forskellige måder at spare på sit elforbrug på og derved spare penge. Man kan bruge forskellige produkter eller lave små ting om i sin livsstil. 

Undgå standby på dine elektroniske produkter

Man kan i løbet af et år spare rigtig mange penge ved, at man ikke har forskellige ting på standby. Ens tv bruger nemlig stadigvæk strøm, selvom det er slukket.

Mange tænker ellers, at ens tv bruger mindre energi, end hvad de har gjort før i tiden. Det er også delvist korrekt. Man kan dog stadigvæk spare mange penge ved at slukke det helt, da det altså stadigvæk bruger strøm, når det er på standby. Man vil cirka kunne spare mellem 700-1200 kr. om året, hvis man slukker helt for sit tv og andet elektronik. 

Skift dine glødepærer til LED-pærer

Mange har fået af vide, at de skulle skifte deres gamle glødepærer ud med elsparepærer. Det kan man så få lov til at gøre engang til. Man kan nemlig nu få LED-pærer, som bruger langt mindre energi og strøm på at lyse. Det er altså en nyere og bedre teknik, som gør det nemt for dig at spare nemme penge hvert år. 

Man kan skifte dem alle på én gang, hvis det er, hvad man ønsker. Ellers kan man også sagtens nøjes med at skifte dem lige så stille, som de andre pærer bliver slidt eller går i stykker. LED-pærer vil også holde i længere tid end glødepærer og elsparepærer vil gøre.

Prøv at leve i naturen i et døgn

Man kan også tage det hele lidt til det ekstreme ved at bo udenfor nogle dage. Her kan man så virkelig trække stikket bogstaveligt talt og spare en helt masse penge og energi. Man skal nemlig ikke bruge noget strøm eller i hvert fald ikke særlig meget strøm, hvis man sover i et telt eller noget andet udenfor. Du skal dog sørge for at have gode udendørsprodukter og udstyr til din tur, sådan at det kommer til at være en god oplevelse, hvilket du kan få fat i på outdoorpro.dk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *