Kør bil allerede som ung med vægt på bæredygtighed

Mange unge mennesker ser frem til den dag, hvor de kan erhverve sig eget kørekort. Dette med god grund, for der er meget frihed i at kunne transportere sig selv rundt. Og gerne i egen bil.

Egen transport i bil koster

At få egen bil med de omkostninger der følger med koster selvfølgelig en del penge. Men forsikringen er som ung oftest den dyreste udgift. For der er en ramme for, hvor mange år man skal have haft bil før man bliver elitebilist. Heraf mindske udgiften til forsikringen. Men trods udgifterne til bil, så ser unge også flere fordele i at kunne transportere sig selv. Også på hektiske hverdage. Det gør selvfølgelig, at mange unge mennesker påbegynder teori og kørsel, så hurtigt de kan.

Hvor gammel skal man være for at tage kørekort

Der er gældende regler for, hvor gammel skal man være for at tage kørekort. Men starter du op før dit 18 år, kan du allerede som 16 årig og 9 mdr. gl påbegynde at tage kørekort til almindelig bil. Det vil sige, at du tidligst som 17 årig kan få udstedt dit kørekort. Dog med samtykkeerklæring fra dine forældre eller værge, som kommunen ligeledes administrerer. Dit kørekort vil dog påføres en kode 141 – særlige vilkår, som betyder, at du kun må køre bil med en ledsager til dit fyldte 18 år. Denne kan ophæves igen ved dit fyldte 18 år. Ledsageren skal dertil jf. Rådet for Sikker Trafik opfylde nogle specifikke krav som at have eget kørekort på sig og at kørsel kun må ske i Danmark.

Kørsel giver rutine

Der kan være gode grunde til at erhverve sig kørekort tidligst som muligt. Måske grundet start på en læreplads, hvor kørekort kan være aktuelt at have. Og tjener man som ung tidligt penge giver det selvfølgelig også muligheden for at erhverve sig egen bil. Men man kan også ligge inde med en opsparing, som man gerne vil anvende fornuftigst. Her kan det ligeledes være attraktivt at gå efter et transportmiddel med vægt på bæredygtighed. En bil der kører økonomisk i kilometer og ligeledes er miljøvenlig. Dog sammenholdt med de øvrige bil driftsudgifter, som følger med.

Andre transportmuligheder

Samkørsel er også med vægt på bæredygtighed. Ligeledes er elbiler blevet populær. I fritiden kan man dog minimere sin bilkørsel med cykling, som fordrer sund fornuft for både motion og miljøet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *