Guide: sådan bygger du energirigtigt

Tiderne skifter, og derfor gør byggetendenserne det også. Lige nu er der stor forespørgsel på bæredygtigt og energirigtigt byggeri – og det er der god grund til! Lige nu stiger priserne nemlig i vejret, og det er derfor en klar fordel at fokusere på bæredygtige og energirigtige løsninger, når man påbegynder et byggeri. Vil du vide, hvordan du gør netop dette? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du bygger energirigtigt. 

Den rigtige boligtype

Før du kan gå i gang med at bygge, skal du vælge en boligtype. Du kan blandt andet vælge mellem rækkehus, villa eller lejlighed. Der er mange muligheder, og de fleste kan laves elegante og energirigtige. Hvis du ønsker at bygge energirigtigt, skal du især overveje, hvor mange kvadratmeter du har brug for. Mange bruger ekstra energi i boligen på at varme og lyse rum op, de egentligt ikke bruger i længden. 

De rette materialer

Når du har fundet den rigtige boligtype, og overvejet, hvor mange kvadratmeter bolig, du skal bruge, er det tid til at komme igen med byggeprocessen. Første del af byggeprocessen er at finde de rette materialer. Det er hér, du for alvor kan bygge energirigtigt. Der findes nemlig en lang række materialer, der er udviklet og designet med bæredygtighed og energi i fokus. Skal du bygge fra bunden, skal du både finde udvendige materialer som blandt andet mursten, tagsten og vinduer, men du skal også finde indvendige materialer som eksempelvis maling, gulv og loft. Når du skal lede efter energirigtige byggematerialer, kan du undersøge mærkerne FSC, EU-blomsten og Svanemærket. Derudover kan du alliere dig med en god håndværker, der har viden omkring energirigtigt byggeri. 

Inventar og belysning

Nu er du kommet til et af de vigtigste punkter i det energirigtige boligbyggeri: nemlig indretning. Det er her, du kan gøre den helt store forskel. Der findes en masse bæredygtig og energirigtig belysning og inventar. Det er især på badeværelset og i køkkenet, du kan gøre en stor forskel! Det er nemlig her, du bruger mest vand og elektricitet. Ønsker du at gøre belysning i din bolig energirigtig, kan du blandt andet investere i LED-belysning. Dette er ikke kun godt for miljøet, men også for pengepungen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *