Derfor bør du overveje energioptimering af din bolig

Medmindre man bor i noget forholdsvist nyt, er der ofte mange forskellige projekter, man kan gå i gang med i sin bolig. Der kan renoveres lidt hist og her, og måske skal der males en væg i et rum eller to. Det kan dog også være en god idé at overveje energioptimering nogle steder i boligen. Der kan være penge at spare på den lange bane, og så er det også bedre for miljøet – og måske boligens indeklima.

Gør kloden en tjeneste med energioptimering

Der er flere forskellige gode grunde til at overveje energioptimering – især, hvis man bor i en ældre bolig, hvor der ikke nødvendigvis er tænkt så meget over, at den skal være klimavenlig. Mange ældre boliger er f.eks. måske ikke isoleret så godt, fordi der ikke var de samme krav til isolering før i tiden.

Samtidig kan det også være, at man får varme eller strøm på en måde, der kunne være mere klimavenlig. Det kan f.eks. være, at man stadig får varmet huset op med et gammelt oliefyr, eller at den gamle brændeovn i stuen ikke er blevet skiftet ud i mange år.

Derfor kan det være en god idé at overveje at lave nogle ændringer i boligen. Det kan f.eks. være, at man har mulighed for at efterisolere nogle steder, så huset holder bedre på varmen. Dette kan samtidig også gøre, at man får et bedre indeklima i sin bolig. Derudover kan det også være en idé at overveje solceller eller måske en varmepumpe i stedet for det gamle fyr, så man kan få sin energi på en mere bæredygtig måde.

Spar penge på den lange bane

Hvis man overvejer at lave energioptimering i sit hjem, kan det måske virke som noget af en udgift at skulle af med på en gang. Mange energioptimeringer kan også hurtigt løbe op i at koste mange penge. Her er det dog værd at huske på, at mange af dem også hurtigt vil tjene sig selv ind igen i sparede udgifter til den ene eller den anden form for energi.

Vil man gøre det lidt billigere, kan man overveje, om der er nogle af tingene, man kan klare selv – her er der ofte penge at spare. Der er dog også nogle ting, det er bedre at lade en professionel gøre. Der er f.eks. nogle ting, man slet ikke må begive sig ud i selv, fordi det kan være farligt, hvis det ikke gøres helt rigtigt.

Uanset, om man er mest til at klare det selv eller få hjælp af en professionel, er der dog hjælp at hente hos byggeexpert.dk. Her kan man både få gode råd til gør-det-selv og tre gratis tilbud fra håndværkere.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *