Dette indhold er sponsoreret
Burrebånd er meget anvendelige og kan bruges til mange forskellige ting. De fleste har nok set dem blive brugt til at fiksere ledninger, så de ikke vælter rundt på gulvet. Men der er faktisk mange andre ting, som burrebånd kan gøre praktiske. Du kan for eksempel bruge burrebånd til at fastgøre en lille kuffert eller et mindre stykke bagage på en klargjort plads i bilen, så den ikke kan flyttes rundt undervejs.
Hvad er et burrebånd?
Burrebånd kendes også i daglig tale som Velcro, og består af to elementer: En side med kroge på, eller en ‘han’-side, og en side med løkker på, eller en ‘hun’-side. Han- og hun-siden sætter sig sammen, når man trykker dem mod hinanden og virker derfor som klæbende til hinanden, uden at være klistret som eksempelvis tape. På samme måde bliver klæbringsevnen ved burrebånd heller ikke så hurtigt slidt op som ved tape, og man kan derfor bruge den samme strimmel i lang tid. Man kan købe burrebånd enten som et bånd med en han-side og en hun-side, eller man kan købe det som et han-bånd og et hun-bånd, hvor der kan være lim eller lignende på den anden side af båndene, så de kan klæbe til andre overflader.
Hvad kan burrebånd bruges til?
Burrebånd bruges til at klæbe ting fast, ligesom med tape eller lim. Forskellen er bare, at burrebånd nemt kan tages af igen, hvis man kan have tingen ned eller skal have den flyttet. Bagageeksemplet ovenfor er et godt eksempel på brugen af burrebånd. Burrebånd er velegnet til at fæstne ting til steder, som eksempelvis et tæppe til gulvet, et billede på væggen, eller endda en højttaler på badeværelset. De kan bruges til mange af de samme ting, som man kan bruge søm eller skruer til, dog ikke med den samme styrke – endnu.
Er burrebånd bæredygtigt?
Burrebånd er ikke som sådan lavet af et bæredygtigt materiale, men modsat eksempelvis tape eller lim kan det bruges gentagne gange, også uden at miste fæstningsevnen, så man ikke behøver at skulle købe mere af det. Genanvendeligheden kan derfor anses som værende et bæredygtigt karakteristikum. Desuden skal man heller ikke stil at bore eller skrue for at sætte burrebånd op på væggen, og selvom det ikke nødvendigvis er et bæredygtighedstræk, kan det betyde, at man slipper for at skulle til at fylde hullet ud igen og male væggen over, når man ikke længere vil have noget til at hænge på det bestemte sted.